// Autori // C.K.Prahalad

C.K.Prahalad


Coimbatore Krishnao Prahalad este profesor si consultant american de origine indiana. S-a nascut in 1942, in orasul Coimbatore, statul Tamil Nadu, India. A studiat fizica la Universitatea Madras (astazi Chenai). A lucrat ca manager intr-o filiala a companiei Union Carbide, dupa care si-a continuat studiile la Harvard, unde si-a dat doctoratul. A predat in scoli din SUA si India, devenind in cele din urma titularul catedrei de administrare a afacerilor de la University of Michigan’s Business School.

La Ann Arbor, Prahalad l-a intalnit pe Gary Hamel, pe atunci student in afaceri internationale. Colaborarea dintre cei doi s-a concretizat in publicarea catorva articole importante in Harvard Business Review si mai ales a celebrului volum Competitia pentru viitor.

Volume publicate: Competitia pentru viitor, The Future of Competition, The Fortune at the Bottom of the Pyramid.

In lucrarea The Future of Competition, 2004, scrisa impreuna cu Venkat Ramaswamy, Prahalad afirma ca firmele n-au valorificat inca indeajuns ocaziile pe care le ofera fenomenul globalizarii. Ele nu reusesc sa inteleaga faptul ca s-au schimbat nu numai regulile jocului, ci si rolul jucatorilor. "Clientul" este un personaj mai puternic si mai plin de initiativa. Clientii nu mai sunt fiinte abstracte care trebuie multumite. Datorita internetului, ei sunt agenti care creeaza si participa la tranzactii.

Pe langa aceasta tematica, Prahalad abordeaza problematica extrem de complexa a saraciei. In volumul The Fortune at the Bottom of the Pyramid, 2004, autorul arata ca saracii acestei lumi ("baza piramidei") formeaza o piata neexploatata inca de catre companii.

"Adevarata speranta a firmelor nu sta in putinii bogati ai tarilor aflate in curs de dezvoltare, nici chiar in consumatorii cu venituri medii al caror numar este in continua crestere, ci in miliardele de saraci plini de aspiratii, care se intalnesc pentru prima oara cu economia de piata", explica el. Saracii sunt atat de des tratati cu condescendenta, incat Prahalad vrea ca ei sa aiba o putere reala pe piata.Carti scrise de acest autor:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn