// Autori // Gary Hamel

Gary Hamel
Gary Hamel


In 1978, Gary Hamel a parasit postul de administrator al unui spital pentru a-si da doctoratul in afaceri internationale la Universitatea Michigan. Acolo, el s-a intalnit cu cel care avea sa-i devina pana la urma mentor, C.K. Prahalad.
"Amandoi eram profund nemultumiti de modul mecanicist in care era pusa in aplicare strategia", isi aminteste Hamel. Dupa 20 de ani, Hamel se impunea in avangarda teoriilor contemporane cu privire la strategie.

Pe langa faptul ca preda managementul strategic si international la London Business School, Gary Hamel este consultantul unor companii importante si presedinte al Strategos, o firma internationala de consultanta strategica. A tinut discursuri inaugurale la Forumul Directorilor Generali Microsoft, la Forumul Economic Mondial si la conferinta Confederatiei Industriei Britanice, aparand de asemenea in cadrul unor emisiuni difuzate de CNN, CNBC si BBC.

Hamel a ajuns celebru datorita unei serii de articole, scrise impreuna cu Prahalad si aparute in Harvard Business Review: "Intentia strategica" ("Strategic Intent"), "Competitia bazata pe competentele esentiale" ("Competing with Core Competencies") si "Competenta esentiala a corporatiei" ("The Core Competence of the Corporation"), dar si datorita popularitatii castigate in urma publicarii volumului Competitia pentru viitor.


Carti scrise de acest autor:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn