// Autori // John Kotter

John Kotter
John Kotter


John Kotter este absolvent al MIT si al Universitatii Harvard. A devenit profesor la Harvard Business School in 1972. In 1980, la varsta de 33 de ani, a fost ales profesor titular.
Kotter este autorul lucrarilor: John P. Kotter on What Leaders Really Do (1999), Matsushita Leadership (1997), Leading Change (1996), The New Rules (1995), Corporate Culture and Performance (1992), A Force for Change (1990), The Leadership Factor (1988), Power and Influence (1985), The General Managers (1982), precum si al altor cinci carti publicate in anii `70.
Cartile lui au fost traduse in optzeci de limbi, iar vanzarile totale se apropie de doua milioane de exemplare.
De asemenea, a creat doua materiale video pentru manageri, Leadership (1991) si Corporate Culture (1993), precum si un CD educational (1998) bazat pe ideile din lucrarea Leading Change. Articolele sale din Harvard Business Review au fost tiparite in 1,5 milioane de exemplare.
Dintre distinctiile acordate lui Kotter, amintim: Premiul Exxon pentru Inovatie in Elaborarea Programei Scolilor Postuniversitare de Afaceri si Premiul Johnson, Smith & Knisley pentru Perspective Noi in Conducerea Afacerilor.
In 1996, lucrarea Leading Change a fost aleasa cartea de management numarul 1 a anului de catre publicatia Management General, iar in 1998, Matsushita Leadership a primit Premiul Financial Times/Booz-Allen & Hamilton pentru Carte de Afaceri la sectiunea "biografie-autobiografie".
In octombrie 2001, revista Business Week l-a plasat pe Kotter pe primul loc intre "maestrii din domeniul conducerii" din SUA, in baza unui sondaj realizat la 504 de firme.
In prezent, Kotter locuieste in Cambridge, statul Massachusetts, si in Ashland, statul New Hampshire, impreuna cu sotia lui, Nancy Dearman, si copiii, Caroline si Johnatan.

Carti scrise de acest autor:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn