// Autori // Gerard de Villiers

Gerard de Villiers

Gerard de Villiers este scriitor, jurnalist si editor francez. S-a nascut la Paris, in 8 decembrie 1929. Jurnalist de formatie, licentiat in Stiinte Politice, absolvent al Scolii Superioare de Jurnalism din Paris, s-a inrolat dupa finalizarea studiilor si a facut razboiul din Algeria ca ofiter. Ulterior, a lucrat la cotidianul Paris-Presse.

Este cunoscut cu precadere ca scriitor, Gerard de Villiers fiind autorul romanelor de spionaj din celebra serie SAS, in care personajul principal este printul si agentul secret al CIA, Malko Linge. Primul volum de aventuri ale acestui adevarat James Bond austriac apare in 1965. De atunci, seria SAS, care isi datoreaza numele titulaturii princiare a eroului (Son Altesse SerenissimeAlteta Sa Serenisima), s-a imbogatit cu un numar de patru romane pe an.

 

 Scriitor prolific, de Villiers ramane totusi jurnalist, cel putin sub aspectul metodelor de lucru: inainte de a scrie un roman, face o serioasa documentare pe teren. Asa se face ca operatiunile lui Malko Linge se desfasoara in zonele cele mai fierbinti de pe glob: Kosovo, Congo, Pakistan, Afganistan sau Coreea de Nord.


Carti scrise de acest autor:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn