// Gastronomie // #24 centimetri

#24 centimetri - Adi Hadean
#24 centimetri
Adi Hadean

Editura:Curtea Veche Publising

Pret intreg: 29.00 RON
Pret pe site: 26.1 RON (TVA inclus)



Adauga in cos - In Stoc


Descriere carte:

            Una dintre cele mai recente revelatii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucatar. Cartea sa, in parte o autobiografie, in parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucata, raspunde multor intrebari pe care și le pun admiratorii lui Adi Hadean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a inceput – spaland, și de zece ori pe zi, podelele bucatariei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizarii și ale falimentarii unui restaurant – intr-o incaierare de pomina –, cum se alcatuiește meniul unui Irish pub – creand cateva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stalcit irlandez („O’Ceapa“, „O’Felie“, „O’Tona“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și incheind seara tarziu cu un pahar de prosecco, fara sa fie nevoie sa arunci cu farfurii in concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gatit și de viața. „Daca pui o bucata de unt proaspat intr-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte incinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Daca lași untul topit intr-un vas, componentele sale se vor așeza in funcție de densitate. La suprafața vor aparea resturi ușor de luat cu o spumiera, un strat gros de grasime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar parțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregatit astfel se arde mai greu și e suportat și de catre oamenii cu intoleranța la lactoza. Intrucat sunt un adept al limpezimii, ma straduiesc sa limpezesc lucrurile de cate ori e nevoie, pe de o parte pentru ca situațiile limpezite se transforma in relații durabile (adica ard mai greu), pe de alta parte pentru ca, odata limpezite, sunt digerate mai ușor de catre cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fara legatura cu fiziologia.“ Adi Hadean 



Colectie: Gastronomie

ISBN: 978-606-588-891-3

Format: 13x20

Nr. pagini: 240

An aparitie: 2016

Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn