![]() |
#24 centimetri
Adi Hadean Editura:Curtea Veche Publising
Pret intreg: 29.00 RON
Pret pe site: 26.1 RON (TVA inclus)
Adauga in cos - In Stoc
|
Una dintre cele mai recente revelatii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucatar. Cartea sa, in parte o autobiografie, in parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucata, raspunde multor intrebari pe care și le pun admiratorii lui Adi Hadean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a inceput – spaland, și de zece ori pe zi, podelele bucatariei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizarii și ale falimentarii unui restaurant – intr-o incaierare de pomina –, cum se alcatuiește meniul unui Irish pub – creand cateva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stalcit irlandez („O’Ceapa“, „O’Felie“, „O’Tona“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și incheind seara tarziu cu un pahar de prosecco, fara sa fie nevoie sa arunci cu farfurii in concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gatit și de viața. „Daca pui o bucata de unt proaspat intr-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte incinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Daca lași untul topit intr-un vas, componentele sale se vor așeza in funcție de densitate. La suprafața vor aparea resturi ușor de luat cu o spumiera, un strat gros de grasime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar parțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregatit astfel se arde mai greu și e suportat și de catre oamenii cu intoleranța la lactoza. Intrucat sunt un adept al limpezimii, ma straduiesc sa limpezesc lucrurile de cate ori e nevoie, pe de o parte pentru ca situațiile limpezite se transforma in relații durabile (adica ard mai greu), pe de alta parte pentru ca, odata limpezite, sunt digerate mai ușor de catre cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fara legatura cu fiziologia.“ Adi Hadean
Colectie: Gastronomie
ISBN: 978-606-588-891-3
Format: 13x20
Nr. pagini: 240
An aparitie: 2016
- Homo carnivorus. Impactul alimentatiei pe baza de carne - Michel Leboeuf, Michel Quintin
- 204 retete de picnicuri si mese festive - Mihai Basoiu
- 202 retete de salate - Mihai Basoiu
- Detoxifiere prin post. Sanatate si longevitate gratie purificarii celulare - Desire Merien
- Dulciuri pentru sarbatori - Elisabeta Iorga si Marius Iorga
