// Gastronomie // #24 centimetri

#24 centimetri - Adi Hadean
#24 centimetri
Adi Hadean

Editura:Curtea Veche Publising

Pret intreg: 29.00 RON
Pret pe site: 26.1 RON (TVA inclus)



Adauga in cos - In Stoc


Descriere carte:

            Una dintre cele mai recente revelații literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea sa, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață. „Dacă pui o bucată de unt proaspăt într-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.“ Adi Hădean 



Colectie: Gastronomie

ISBN: 978-606-588-891-3

Format: 13x20

Nr. pagini: 240

An aparitie: 2016

Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn