![]() |
205 retete de post
Editura:Meteor Publishing
Pret intreg: 15.00 RON
Pret pe site: 13.5 RON (TVA inclus)
Adauga in cos - In Stoc
|
Potrivit randuielilor Bisericii, postul este unul dintre mijloacele de sfintenie si binecuvantare a vietii credinciosilor si de desavarsire morala. Prin post religios se intelege in general retinerea totala sau partiala de la anumite mancaruri si bauturi pe un timp mai lung sau mai scurt, insotita si de retinerea de la ganduri, pofte, patimi si fapte reale. Postul este necesar si indicat si din punct de vedere medical, ajutand organismul sa elimine toxinele acumulate printr-o alimentatie neatenta.
Mihai Basoiu, maestru in arta gastronomiei, a ales cu grija cele 205 retete de gustari, salate, supe, ciorbe, mancaruri de post si dulciuri. Fiecare reteta are micul ei secret, de multe ori pastrat prin traditie si constand in adaugarea celui mai potrivit ingredient sau, dimpotriva, din evitarea adaugarii unor mirodenii folosite cu prea multa dezinvoltura in bucatarie. Bucatele de post pot avea personalitatea si savoarea lor, continand totodata ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtutile lor de aliment-medicament.
Cartea contine si un capitol dedicat preparatelor din peste, ingaduite in zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus si cateva retete inedite, ramase de la bucatari celebri ai Romei antice.
- 203 retete de hrana vie
- 202 retete de salate
- Gratare si mese festive
- 204 retete de picnicuri si mese festive
- 203 retete de hrana vie
- 202 retete de salate
- 201 retete de mancaruri pregatite rapid si sanatos
- 501 retete din bucataria romaneasca
Colectie: Gastronomie
ISBN: 978-606-93177-3-0
Format: 13x20
Nr. pagini: 192
An aparitie: 2012

- Peste - Academia Barilla
- The Wine Book of Romania - Marinela Vasilica Ardelean
- Cum sa scapi de burta in 10 zile - Kellyann Petrucci
- Retete apetisante pentru copii - Elisabeta Iosefina Iorga, Emilia Deliu
- Aperitive si gustari - Academia Barilla
